Preturi iPhone 5

Preturi iPhone 5

De cele mai multe ori un factor determinant in alegerea unui telefon mobil il reprezinta pretul. Nu este indeajuns afinitatea pentru o anumita marca sau brand, factorul decizional reprezendu-l banii de care dispuneti la momentul in care hotarati sa achizitionati un asemenea produs.

Va aflati in situatia de a schimba vechiul telefon cu unul nou, mai performant? Poate ca de cand au fost lansate pe piata din Romania produsele Apple nu ati fost interesati in mod special de vreun smartphone, dar toata presiunea generata de lansarea noului iPhone 5 s-ar putea sa va fi atras, catusi de putin, curiozitatea.

Asezati in fata laptop-ului, dati un search pe Google pentru telefoane si preturi iPhone 5. Telefonul, ca prima impresie, este destul de interesant din perspectiva design-ului. O schimbare mai mult decat evidenta este data de carcasa cu o grosime de 7.6 mm si o greutate totala de doar 112 grame, in interiorul careia se ascunde un nivel de tehnologie ultraperformant: display Retina de 4 inchi cu 326 pixeli pe inch, ce duce la o rezolutie impresionanta de 1136 x 640,  cea mai populara camera, iSight, cu doua celule optice, fata 1.2 Mp si spatele – camera centrala – de 8 Mp, o conexiune de date  3G combinata cu noul sistem LTE, dar și o tehnologie wireless ce suporta cele mai multe tipuri de rețele si accelereaza pana la 150 Mbps.

iPhone 5

Chipsetul e dotat cu noul  procesor A6 care este, comparativ cu vechiul procesor A5, de doua ori mai rapid.  Noul cip de asemenea ofera performante grafice care sporesc interactivitatea navigarii web sau a jocurilor și a aplicatiilor.

Bateria are o durata de viata de pana la 8 ore de convorbiri, 10 ore vizionare video si 8 ore de navigare. Sistemul iOS6 a fost special conceput pentru a fi extrem de eficient in ceea ce priveste consumul de energie.

Apple a dezvoltat pentru  utilizatorii iPhone5 un nou concept, EarPods, dotat cu trei microfoane ce ajuta la focusarea sunetului oferindu-i claritate, si combinat cu un sistem de reducere a zgomotului de fundal, astfel incat chiar si in cel mai galagios spatiu la ureche sa nu ajunga decat vocea de la celalalt capat.

Din punct de vedere tehnic, il putem considera mai mult decat un telefon performant, asa ca va propunem sa trecem la urmatorul pas si sa facem o cautare dupa prețuri iPhone5.

Abia aici s-ar putea sa inceapa dezamagirile, cand constatati ca este cel mai scump de pe piata romaneasca si ca operatorii principali de telefonie mobila din Romania nu par sa faca oferte avantajoase. Singurul pret de care ati avea mai multe sanse sa va apropiati este cel de abonament, dupa cum urmeaza:

  • 59 euro/luna – 299 euro abonamentul pe doi ani la Vodafone
  • 56,8 euro/luna – 999 lei abonamentul pe doi ani la Cosmote
  • 51 euro/luna – 269 euro abonamentul pe doi ani la Orange

Nu va ramane decat sa analizati in detaliu si sa stabiliti daca estetica si trend-ul in domeniiu vor invinge ratiunea de a fi economi si calculati.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2018 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS