Reparatii iPod

reparatii iPod

Apple ne-a obisnuit deja cu tehnologie de ultima ora atat in domeniul telefoanelor, cat si in domeniul tabletelor sau de mp3-player. Ipod-ul este acel player portabil care a fost lansat de catre cei de la Apple inca de la sfarsitul anului 2001. Ca si in cazul altor gadget-uri Apple, iPod-ul a evoluat substantial, acum putand stoca pana la 160 GB, fata de primul iPod care putea stoca doar 2GB.

In istoria Apple, au existat cateva modele iPod, cum ar fi iPod Classic, iPod Mini, iPod Nano, iPod Shuffle si iPod Touch, toate avand la randul lor mai multe variante. O adevarata evolutie a tehnologiei.

Ca display se poate remarca deasemenea evolutia, de la iPod Nano cu 2.5 inch, cu 202 pixeli pe fiecare inch, si pana la iPod Touch cu diagonala de 4 inch, cu 326 pixeli pe fiecare inch. Din punct de vedere audio, iPod a facut numeroase modificari, cu fiecare model in parte, deoarece la inceput Apple avea cateva probleme cu redarea bass-ului, dar ulterior problemele nu numai ca s-au rezolvat, dar in acest moment, ultimele modele iPod se pot remarca si prin faptul ca sunetul este foarte clar, bass-ul se aude cum trebuie, iar volumul a fost si el reglat in asa fel incat sa nu depaseasca limita legala de 100dB, limita intalnita in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana, dar care a aparut de curand si in  Romania.

Ipod nu este doar un simplu mp3, asa cum multa lume crede, el este un mp3 pe care se pot vedea poze, cateva formate video (adica mpeg4 si Quick Time), se pot juca jocuri video cum ar fi de exemplu Brick, inventat de cei de la Apple, Bejeweled, Cubis 2, Zuma si multe altele. Jocurile sunt disponibile pe ultimele doua variante de iPod Clasic, si ultimele doua variante de iPod Nano.

Un iPod este folosit si pentru transfer si pastrare de date, ca si cum ar fi un stick mai performant, transferul intre iPod si un computer, laptop sau Mac fiind posibil prin iTunes.

Apple a dezvoltat tehnologia pe numeroase planuri, iar asta se vede si in preferintele utilizatorilor de gadget-uri, in 2011 cei de la Apple declarand o vanzare globala de 300 de milioane de exemplare iPod.

O data cu tehnologia, intotdeauna vin si problemele si nevoia de reparatii pentru iPod. Reparatiile se fac la service-urile autorizate Apple, sau chiar la reprezentanta, dupa caz. Un exemplu de problema ce poate sa apara, si totodata una din cele mai complexe probleme, este ca iPod-ul sa se blocheze brusc, sau sa sara peste o parte din melodie, fara un motiv vizibil. Atunci sunt doua variante: ori datele din iPod sunt corupte sau incomplete, ori hard-ul iPod-ului are probleme. De asemenea se intampla sa se sparga ecranul iPod-ului, iar aici singura varianta pentru reparatie este inlocuirea lui, ecranul fiind foarte subtire si nu poate fi reparat ca la telefoane. Toate aceste probleme sunt rezolvabile numai la un service autorizat Apple, un centru de reparatii telefoane care va poate ajuta in orice problema care apare la un iPod. Autorizarea Apple arata ca personalul este specializat pentru interventia pe si in produsele de la Apple.

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS