Aplicatii si jocuri

Jon Snell a fost inventatorul primului joc video, joccea fostlansat in jurulanilor 1950-1960 si se puteajucapecomputere EDSAC saupeplatforme cum ar fi osciloscopul. Totusi in 1947 Estle Ray Mann impreuna cu Thomas T. Goldsmith Jr. au facutprimuljoc cu rachete, era o simulare.

 

Ulterior grafica jocurilor a trecut de clasicele forme patratoase, la inceputul erei jocurilor orice joc fiind compus din niste patrate miscatoare, acum ajungandu-se la adevarate simulatoare. Fie ca vorbim de nave spatiale (Eve) unde grafica este mult evoluata si se poate vedea cum un simplu engine ne poate duce in lumea spatiala si ne poate face sa credem cu adevarat ca sunt imagini reale vazute din satelit, fie ca ne referim la jocurile MMO sau jocurile MMOG (Massive Multiplayer Online Game), unde avem nu numai miscari reale ale carcterelor, dar si o varietate de forme foarte aproapiate de realitate: corpul, fata, culoarea ochilor, coafura, culoarea parului, inaltimea carcterului si multe alte aspecte, jocurile ne poarta pe tarmauri nebanuite care nu ne asteptam sa existe.

 

Jocuri precum League of Legends, Dota & Dota 2, Mortal Kombat X (Mortal Kombat este un joc care a aparut in 1992 si acum in 2015, pasionatii beneficiaza de o versiune cu mult imbunatatita, Mortal Kombat X) au cucerit milioane de oameni de toate varstele.

Marvel Comics

 

 

Pe partea de jocuri tip Marvel a existat o evolutie fenomenala si in acelasi timp superba, eroii Marvel pornind de la comics, urmand a fi vizionati pe marile sau pe micile ecrane pentru ca in final sa existe varianta ca oricine isi doreste sa intre in contact cu ei prin intermediul jocurilor, inclusiv cele de tip slot. Un exemplu in acest sens esteCasino.com Romania, site in care puteti gasi o multitudine de jocuri pe diferite domenii, oricine avand de unde alege in functie de pasiunea lui.

 

Industria jocurilor online s-a dezvoltat cosiderabil si a avansat treptat, in ziua de azi ne putem lauda cu o industrie a jocurilor online care poate simula cu usurinta un avion, o masina, o nava spatiala si chiar un om.

 

In momentul de fata se poate intampla ca in timp ce jucam un joc sa uitam care este cu adevarat realitatea, putem confunda realitatea virtuala cu cea de zi cu zi si putem simti ca facem parte din joc. Din pacate putem alege sa petrecem mai mult timp in fata calculatorului si a jocurilor decat in viata de zi cu zi.

 

Totusi trebuie recunoscut faptul ca performanta, creativitatea si originalitatea de care dau dovada cei care lucreaza pentru firmele de jocuri sunt incredibile. Lumea care este creata de acestia este relativ mare si frumos dezvoltata, permitand sute de jucatori online in acelasi timp. In unele cazuri acestia au creat instante unde intr-adevar exista un numar maxim de jucatori care se pot alatura, dar este o munca imensa chiar si pentru creearea acestor lucruri.

 

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS