Conceptele generale ale fotografiei

Indiferent daca folosesti o camera digitala sau un aparat cu film, cel mai important lucru cand fotografiezi este sa realizezi o expunere corecta. Pentru a obtine o astfel de expunere, setarile aparatului trebuie sa fie reglate in concordanta cu cantitatea de lumina existenta in momentul in care se realizeaza fotografia. Acum au aparut modelele de camere actiune GoPro, care sunt foarte performante. O camera GoPro poate filma si sub apa, specificatiile GoPro Hero spre exemplu, fiind ale unei camere de top, tocmai din acest motiv au si preturi de peste 500 Euro, insa comparand cu alte preturi mai mari ale altor modele, o camera GoPro este cea mai rentabila in ceea ce priveste raportul calitate pret.

camere actiune GoPro

Conceptele generale ale fotografiei

Hai sa vedem de ce avem nevoie sa obtinem o expunere buna in “cutie”. Exista mai multe tehnici clasice pe care camerele digitale si cele analogice le au in comun. Din punct de vedere al fotografiei digitale, exista un numar de tehnici si functii speciale.

O expunere buna (alta decat gasirea subiectului adecvat) consta in captarea cantitatii corecte de lumina in camera digitala sau analogica. Stai in fata unei “scene” sau a unui subiect si faci fotografia. Subiectul este vizualizat ca imagine luminoasa, iar camera trebuie sa-l expuna prin captarea si stocarea acestei imagini. Scopul expunerii este captarea luminii. Camera GoPro este una dintre cele mai performante, dintre ultimele modele aparute, GoPro Hero fiind foarte cunoscuta.

Camere digitale sau analogice – Captarea luminii

La un nivel mai ridicat nu exista diferente mari in fotografia cu camere digitale sau analogice. Expunerea in ambele cazuri inseamna captarea si stocarea imaginilor luminoase. Numai ca se realizeaza pe tipuri diferite de medii de stocare:

– Film, care poate fi alb-negru sau color, pozitiv (diapozitiv) sau negativ;

– Senzor de imagine (CCD sau CMOS) si memorie de tip RAM (mai multe tipuri).

Toate camerele capteaza lumina printr-un tub mic, numit obiectiv (sau grup de lentile in limbajul uzual). Mediul sensibil la lumina (senzorul) se afla in spatele obiectivului.

Pe f64.ro poti gasi ultimele review-uri la cele mai noi modele de camere video, precum si recenzii pentru multe alte gadget-uri de top.

 

 

 

 

Share This Post

Recent Articles

.
© 2018 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS