Lucruri pe care nu le stiati despre gerbere

Cu toate culorile lor luminoase, de la galben la roz, rosu pana la portocaliu etc., florile gerbera evoca fericirea. Florile gerbera sunt plante perene cu flori mari, utilizate foarte des la evenimente, chiar si la nunti, spre exemplu un buchet de mireasa din gerbera poate fi foarte potrivit. Daca alegi gerbere  pentru nunta, poti alege un buchet de mireasa din gerbera, iar daca alegi sa oferi un buchet de flori cuiva, un buchet de flori cu gerbera este de asemenea recomandat.

gerbere

Aceste flori gerbera provin din familia florii soarelui si margaretelor. Gerbera are o distributie foarte mare in lume, din Africa in Madagascar, Asia tropicala si America de Sud. Poti gasi flori gerbera disponibile intr-o gama foarte variata de culori.

Semnificatia florilor gerbere include inocenta si puritatea; margaretele sunt, de asemenea, simbolice pentru frumusete. Cu toate acestea, gerbera detine o semnificatie de bucurie, care deriva din sortimentul de culori disponibile.

Gerbera este o floare foarte comerciala si este a 5-a cea mai taiata floare din lume (dupa trandafir, garoafa, crizantema si lalea). Aceasta planta atrage albine, fluturi si pasari.

Fapte interesante despre gerbere

Gerbera are o viata lunga si florile de gerbera sunt minunate pentru a adauga o pata vie de culoare in orice camera sau gradina.
• Gerberele sunt, de asemenea, cunoscute ca Gerbera Daisies (margarete).
• Florile de gerbera masoara de obicei aproximativ 17,8 cm sau mai mult.
• Florile de gerbera pot fi gasite intr-un mare sortiment de culori; de la galben la portocaliu, roz, rosu, alb si alte culori sau nuante frumoase si luminoase.

Florile de gerbera sunt clasificate in 4 grupe diferite, in functie de formele lor;

• Flori unice – acest tip de gerbera are petale care nu se suprapun cu un centru verde. Acestea sunt cele mai des intalnite pe piata.
• Dublu sau Duplex – acest tip de gerbera are un rand dublu de petale care se suprapun cu un ochi rosu verde, negru sau intunecat.
• Cresterea dubla – dublurile acestea au doua randuri de petale care se suprapun, continand apoi cu inca unul sau mai multe randuri interioare de petale si cu ochi de culoare verde, negru sau rosu inchis.
• Doua inaltimi complete – acest tip de gerbera are un rand interior de petale care diminueaza dimensiunea, acoperind in totalitate ochiul.
Cresterea florilor gerbera

Unul dintre cele mai ieftine moduri de a produce gerbera este din seminte. Dupa ce plantati semintele de gerbera intr-un mediu adecvat, asigurati-va ca nu-l pastrati uscat, mai ales cand gerbera creste. La udarea florilor, este important sa adaugati putina apa in vasul de sub ghiveci. Semintele de gerbera trebuie sa fie plantate in vase mici, pana cand devin suficient de mari pentru a le transfera in ghivece mai mari de flori sau in gradina.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS