Diabetul si problemele picioarelor

Diabetul poate cauza de multe ori probleme picioarelor. Glicemia din sange duce la circulatia sanguina slaba. De asemenea glicemia poate afecta nervii picioarelor, o afectiune numita neuropatie. Neuropatia va poate face sa pierdeti senzatia din picioare, ceea ce poate duce la dificultatea in a realiza daca va taiati sau va raniti piciorul. Daca lasati netratata o taietura, acest lucru poate cauza o infectie. Tocmai de aceea sunt necesari de multe ori pantofi diabetici, iar noi va recomandam acesti pantofi ieftini pentru diabetici, care sunt foarte utili pentru picior diabetic. Circulatia slaba a sangelui poate face dificila vindecarea ranilor, precum si a infectiilor. Afectiunea numita picior diabetic poate duce la aparitia de

  • bataturi
  • infectii fungice
  • cangrene

Pantofi diabetici

Cand vine vorba de pret, trebuie sa stii ca o pereche de pantofi diabetici pot ajunge la un pret destul de ridicat. Exista mai multe modele de pantofi pentru diabetici. Leziunile aparute in urma piciorului diabetic pot schimba si forma piciorului. Persoanele cu diabet zaharat au foarte multe sanse sa dezvolte deformari ale piciorului. Chiar si probleme ale piciorului care pot parea nesemnificative, cum ar fi pliurile, pot constitui motiv de ingrijorare daca aveti diabet. Din cauza circulatiei necorespunzatoare a zonei,  orice problema a piciorului va necesita mai mult timp pentru a se vindeca si exista posibilitatea sa se complice si sa creasca intr-o infectie periculoasa care poate progresa si poate duce la amputari daca nu este tratata corect. Tocmai din acest motiv, orice problema a picioarelor ar trebui sa fie adusa la cunostinta medicului dumneavoastra in cazul in care aveti diabet.

Leziunile piciorului si modificarile ce pot aparea la forma piciorului pot face ca pantofii obisnuiti sa fie incomozi. Purtarea de pantofi care sunt prea stramti sau prea mari pot pune in pericol sanatatea piciorului si in cazul in care exista probleme, acestea se pot agrava. Puteti intreba medicul in legatura cu acest aspect si acesta va va recomanda pantofi pentru diabetici, pantofi special creati pentru persoanele cu diabet zaharat. Purtand pantofi potriviti, va veti simti mai confortabil si va veti mentine picioarele mai sanatoase. Poti citi aici cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa fii informat corect.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS