Apple breveteaza „telefonul felina” care amelioreaza caderile.

Biroul de Trademark si brevete al SUA a eliberat celor de la Apple un brevet pentru un device care detecteaza momentul in care un telefon este pe punctul de a se izbi de pamant, invartindu-l in asa mod incat ar suferi cat mai putine daune; este inca neclar daca o asemenea inventie exista.

Sistemul de protectie iPhone va fi constituit din doua parti: cea de detectie si cea de rotatie. Mecanismul de protectie se poate activa atunci cand telefonul este in cadere libera.

Fara iPhone-uri crapate?

Apple breveteaza „telefonul felina” care amelioreaza caderile.

La inceput, telefonul detecteaza ca este intr-ocadere rapida si identifica distanta si unghiul fata de pamant. Ca sa faca asta, in brevet se specifica ca telefonul va utiliza componentele deja existente precum: accelerometrul, senzorul giroscopic, senzorii de pozitie si distanta (radar), senzorii de localizare (GPS), senzorii de imagine (camera), cat si cei audio (microfon, difuzor) acestia din urma fiind folositi precum un sonar.

Este foarte probabil ca o combinatie de senzori sa fie responsabila de implementarea noului sistem de protectie, brevetul descriind o secventa in care acestia sunt activati pentru ca telefonul sa cada pe partea cea mai putin vulnerabila.

Partea a doua a sistemului presupune schimbarea traiectoriei telefonului.

Propulsarea in aer este destul de usoara si poate fi realizata cu ajutorul motorului folosit pentru a face telefonul sa vibreze, chiar daca Appleinsider, primii care au descoperit brevetul nepromovat,sustin ca modelul actual foloseste un mecanism diferit fata de cel specificat in brevet. Acesta permite modalitati mai sofisticate de propulsie precum, utilizarea unei camere de gaz, securizata in interiorul telefonului care ar putea fi eliberata pentru ca telefonul sa isi schimbe orientarea.

Aterizare perfecta, de felina

Pentru a produce aterizarea perfecta a unei feline, forta folosita trebuie sa fie precis calibrata, dar brevetul precizeaza ca telefonul ar putea colecta date pentru a produce o banca de memorii a impacturilor instantanee.

Cererea pentru inventie a fost inaintata in septembrie 2011 si contine ilustratii a ceea ce pare a fi un iPhone 4, de altfel aplicabile liniei curente de telefoane. Inventia le este acreditata lui FletcherRothkopf, care a inscris brevetul pentru iWatch, si lui Nicholas V. King, un alt inginer de top cu zeci de inventii in portofoliu.

Este putin probabil ca brevetul sa se fi nascut din pura creativitate.

Atat anecdotic cat si empiric, iPhone-urile si device-urile proiectate de Cupertino au o reputatie ca fiind foarte fragile si predispuse la daune chiar si la un impact redus.

device de stabilizare

O lista cu 10 dintre cele mai fragile gadgeturi, testate stiintific, a fost publicata de Square Trade in aprilie, lista care avea 4 produse create de Apple, iPad mini fiind in topul listei, in aceasta regasindu-se si ultimele modele iPhone de atunci.

Compania pare sa fi intors roata cu ultima generatie de telefoane, iPhone 6 castigand premiul de „cel mai rezistent telefon” testat de SquareTrade in septembrie.

Toate acestea s-au intamplat fara ajutorul noului device de stabilizare sugerand faptul ca Apple a ales o abordare mai traditionala folosind materiale de constructie mai rezistente si proiectare mai eficienta, contrar solutiilor tehnologice mai complexe. Daca intr-adevar este asa, poate fi posibil sa nu vedem „telefonul pisica” pentru cel putin cativa ani.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS