Ce nu stiai despre decodarea pentru iPhone 6

O modalitate generala pentru decodarea iPhone-ului 6 nu exista, dar cateva solutii ar putea fi testate pentru a scoate telefonul de la apartenenta unui operator specific.

Pentru o vreme, a fost destul de usor sa gasesti o modalitate pentru decodarea iPhone-urilor cu orice SIM, fara sa tii cont de furnizorul de telefonie mobila de la care l-ai cumparat. Pana la a 4-a serie de telefoane scoasa de Apple era de ajuns sa executi un jailbreak si asa intr-un sfert de ora erai liber de retea. De atunci, Apple si-a marit securitatea, fapt caruia i se datoreaza complicatiile in decodari, deasemenea si cresterea costului pentru acest tip de servicii.

Daca dispozitivul cumparat de dumneavoastra n-a fost achizitionat fara restrictii de retea, nu sunt modalitati de a scapa gratuit de aceste restrictii de retea pentru un iPhone 6. Daca doriti totusi sa folositi bani, de obicei o suma mare, exista un numar destul de mare de posibilitati. Nu este necesar decat sa cunoasteti sursa originala de achizitionare a smartphone-ului dumneavoastra si sa va informati unde veti achita pretul necesar decodarii. Daca inca nu ati achizitionat inca un smartphone iPhone 6 va recomandam sa cititi detaliile din urmatorele paragrafe.

Lucruri pe care trebuie sa le stiti in legatura cu decodarea iPhone 6

Majoritatea furnizorilor de servicii telefonice, atat din Romania cat si din afara, incearca sa va convinga sa achizitionati un smartphone impreuna cu un abonament pentru a va determina sa ramaneti in clientela lor. Din acelasi motiv, aproape tot timpul, device-urile achizitionate sunt restrictionate doar pe serviciile oferite de provider.
iPhone6
Cu toate ca preturile pe piata sunt similare, netinand cont de model sau firma, vom prezenta cateva detalii despre acest serviciu de deblocare. Pentru telefoanele iPhone trebuie sa tii minte un lucru: telefoanele se pot debloca doar in cadrul service-ului providerului. De asemenea, un mic impediment este faptul ca providerul are dreptul sa isi stabileasca costurile necesare acestui serviciu.

De asemenea acest lucru se aplica, din pacate, si in cazul providerilor internationali. Spre exemplu un device achizitionat de la Orage Germania nu va putea fi deblocat in Orange Romania si vice-versa.

Costuri decodare iPhone 6

Nu vei avea nevoie de deblocare in cazul in care cumperi un iPhone 6 de la Telekom. Acest tip de device nu necesita nici un serviciu sau serii de setari extra. Conducerea Telekom Romania a sustinut ca serviciile lor sunt de o calitate superioara pentru aceasta lipsa de restrictie. De asemenea aceleasi politici le practica si providerul RCS-RDS.

In cazul operatorilor Orange si Vodafone insa, exista costuri. De regula deblocarea se poate efectua in orice punct de lucru al firmei, in unele situatii fiind nevoie chiar de bon/factura. Exista, de asemenea si un tip de deblocare doar cu ajutorul internetului, fara a fi necesara preluarea telefonului intr-un punct de lucru, ci doar achitarea serviciului. Totusi, mai exista o modalitate, ce poate fi efectuata chiar si fara un calculator, pe care o vom prezenta in cele ce urmeaza.

In cazul Orange, deblocarea costa echivalentul a 100 de euro in lei, dupa cursul acelei zile. Acest pret este practicat de ei in cazul in care va aflati sub un contract de telefonie. Totusi, acest cost scade in jurul sumei de 50 de lei dupa incheierea contractului. Au fost raportate insa cazuri in care telefonul s-a achizitionat de la Orange deja restrictionat pe retelele romanesti, in acest caz deblocarea fiind efectuata gratuit in orice punct de lucru Orange.

In cazul Vodafone, costurile sunt ceva mai mici. Preturile in perioada in care va aflati sub contract fiind de 52,08 euro. Iar in cazul in care ati iesit de sub perioada contractuala acesta se reduce la doar 10,41 euro, pret practicat si pentru device-urile cumparate cu un prepay. Acelasi lucru se aplica in cazul blocarii eventuale dupa modelul celor de la Orange.

Preturi la operatori straini

Va sugerez sa nu achizitionati un iPhone din afara decat daca acesta este decodat. Ca sa fiti sigur ca nu vor aparea inconveniente, si va aflati in tari ca Germania, Italia, Anglia sau aproape orice alta tara, ar fi bine sa cumparati direct dintr-o reprezentanta Apple. In orice caz, daca totusi dispuneti de un IPhone 6 blocat pe una dintre retelele de telefonie mobila din afara, aveti cateva posibilitati pe care le puteti incerca.

Daca telefonul a fost achizitionat la liber si blocat involuntar, primul lucru pe care il puteti face este sa va contactati ruda sau cunostinta care vi l-a achizitionat si sa-l rugati sa mearga la un sediu al furnizorului pe care este codat telefonul si sa le explice ce s-a intamplat. In acelasi timp, puteti sa contactati chiar dumneavoastra operatori ca O2 din Anglia, Bouygues din Franta, AT&T din SUA sau orice alta retea de telefonie pentru decodare. Toti operatorii de obicei sunt incredibil de rapizi.

Pentru a afla in ce retea este codat un device puteti apela la un serviciu online denumit imei.info, serviciu ce necesita introducerea IMEI-ului, si pentru o suma de 3 euro puteti afla diverse informatii despre device. IMEI-ul poate fi pozitionat pe suportul cartelei, pe actele sau ambalajele originale ale telefonului, sau pe apasarea literei “i” atunci cand pe ecranul telefonului este afisata functia apelarii de urgenta. In acelasi mod se poate afla daca telefonul este blocat in iCloud, caz in care telefonul este inutil pentru utilizare (in afara folosirii pieselor). In cazul in care device-ul este unul furat, decodarea poate crea mult mai multe probleme, aceasta nefiind viabila in multe din situatii.

Pentru serviciile de deblocari ale device-urilor cumparate din exteriorul Romaniei, costurile pot sa difere enorm. Sunt deja pe piata o multitudine de servicii si provideri de servicii de deblocare, fiind totusi greu de gasit unul viabil si cu costuri reduse. De mult timp am efectuat astfel de operatiuni cu MagicUnlock.com. Plata avand si posibilitatea de a fi achitata prin PayPal, iar deblocarea efectiva sa fie efectuata intr-un termen relativ scurt (3-4 zile). Partea de suport a website-ului este exceptionala, neexistand preturi adiacente. Daca o deblocare este ceea ce cauti, incearca acest serviciu.

De asemenea lucram si cu Cellgsmservice.ro, care momentan efectueaza cele mai bune servicii de decodari la noi in tara.

Pentru a va orienta in functie de preturile cerute pentru deblocari, un device restrictionat pe T-Mobile UK costa 90 de lire, iar un device restrictionat pe O2 Germania costa 50 de lire. Pretul pentru deblocarea un iPhone achizitionat de la Movistar Spania este de doar 5 lire. Dupa cum am precizat, tot procedeul se realizeaza online, urmand sa fiti notificati cand serviciul a luat sfarsit.

Ultimele detalii si sfaturi

Sa nu achizitionati in nici un caz un iPhone in care sa nu fiti in stare sa accesati meniul, sa sunati sau sa nu reusiti sa faceti fotografii sau video-uri. In acelasi timp, feriti-va de telefoanele iPhone care contin un cont si o parola de iCloud deja inserat. Un astfel de gadget este capabil sa va creeze dificultati deoarece nu veti putea sa-l utilizati in permanenta de acum inainte sau va fi nevoie de cheltuieli in plus.

Daca ati folosit una dintre modalitatile de decodare prezentate in restul articolului, dispuneti de doua moduri in scopul activarii smartphone-ului cu un SIM nou achizitonat. Una dintre modalitati necesita atasarea telefonului la un calculator cu acces la internet ce are instalat programul iTunes. Cealalta modalitate este cautarea unei retele wi-fi disponibila pentru ca dispozitivul dumneavoastra sa primeasca informatiile necesare de la Apple pentru deblocare. Daca activarea telefonului este efectuata cu succes, display-ul va afisa urmatoarea fraza “iPhone-ul dumneavoastra a fost deblocat cu succes”.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS