Asigurari auto online

Pentru doritorii de asigurari auto, acestea se pot face si online. Astfel se evita erorile umane, evidentele se tin mult mai usor si accesul la dosare este cu mult facilitat. Multe site-uri ofera acum posibilitatea ca vizitatorii sa isi faca asigurarea online, in cateva click-uri, economisind astfel timp.In ziua de azi oamenii sunt grabiti, nu mai au timp sa stea la cozi interminabile pentru a face o asigurare sau sa se deplaseze prin trafic la sediul firmei de asigurari si optiunea de asigurare obligatorie online – RCA Online – este mai mult decat binevenita.

Asigurare online

Cu totii stim ca asigurarea ne protejeaza. Asigurarile sunt printre putinele achizitii pe care le faci si esti fericit daca nu este nevoie sa le folosesti niciodata.Exista doua tipuri de asigurari:

  • Asigurarea auto obligatorie
  • Asigurarea auto facultativa

Asigurarea obligatorie sau, pe scurt, RCA reprezinta asigurarea de raspundere civila auto. Incepand cu luna ianuarie 2010, asigurarea auto obligatorie – RCA auto – se elibereza in format electronic. Principalul risc acoperit de asigurarea de raspundere civila auto este in cazul in care asiguratul produce o paguba unei terte persoane prin accident. Daca lui i se produce un accident, acest tip de asigurare nu acopera clauza.

Asigurarea auto facultativa – CASCO – acopera futurile totale sau partiale precum si defectiunile partiale sau totale si daunele pe care dumneavoastra le produceti altui autovehicul.

La incheierea unei asigurari de tip CASCO se tine cont de urmatorii factori:

  • Vechimea autovehiculului
  • Valoarea actuala reala a autovehiculului

Asadar suntem in era internetului si multe lucruri sunt mult mai facile decat acum cativa ani. Increderea pe care oamenii o au in online a crescut, cu toate ca inca nu este la nivelul la care se doreste, dar usor-usor, cu trecerea timpului, va deveni din ce in ce mai mare.

 

 

 

 

 

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS