Beneficiile ceaiului verde si echilibrul vietii de zi cu zi

Ceaiul verde

Cum exista multe scrieri si cercetari realizate pe seama plantei de ceai verde, am inceput a parcurge numeroase dintre acestea, astfel ca vom mentiona cateva notiuni importante despre ceaiul verde. Haideti sa vedem cateva detalii aici, pentru ca data urmatoare cand veti cauta ceai verde sau ceai verde pret sa fiti familiari cu detalii importante despre ceaiul verde. Cand vine vorba de ceai verde pret, poti gasi Ceai verde online la pret competitiv.

 

Continutul sporit de antioxidanti al ceaiului verde il face sa fie unul dintre cele mai cautate ceauri de pe planeta. Am specificat antioxidanti. Dar oare la ce ne sunt de folos antioxidantii?

Ei bine, atunci cand mancam, corpurile noastre trebuie sa transforme mancarea in energie. Drept consecinta, energia genereaza niste produsi derivati in interiorul corpului nostru, numiti radicali liberi. Aceste chimicale si pot afecta considerabil corpurile noastre prin procesul numit oxidare. De asemenea, din punct de vedere teoretic, acesti radicali liberi genereaza imbatranirea.

 

Dar nu trebuie sa ne facem griji, efectul negativ al radicalilor liberi poate fi combatut prin consumul de antioxidanti, iar o buna metoda pentru a face asta este de a bea ceai verde. Pe https://artaceaiului.ro/ poti gasi mai multe tipuri de ceai verde.

 

In studiile clinice publicate de Societatea Americana de Stiinta in Nutritie, oamenii de stiinta au relatat ca numeroase cercetari au indicat faptul ca ceaiul poate aduce efecte pozitive asupra sanatatii daca este consumat regulat. Ipoteza care sta in spatele acestor aspecte benefice isi are originea in nivelele ridicate ale flavonoidelor, antioxidanti care protejeaza impotriva radicalilor liberi.

 

Printre beneficiile flavonoidelor sunt incluse, dar nu se limiteaza doar la acestea, urmatoarele:

  • Combaterea virusilor
  • Prevenirea cancerului
  • Prevenirea inflamatiei
  • Inlaturarea alergiei

Ceaiul verde este indicat a se bea zilnic, insa nu in exces. Ca orice alt aliment sau nutrient, indiferent de cat de bun ar fi pentru organism, nimic nu este bun in exces, nici ceaiul verde. Asadar, tineti cont de cel mai important aspect pentru viata de zi cu zi: echilibrul. De asemenea este foarte important sa iti asculti corpul, spre exemplu daca simti ca iti este somn, cel mai bine este sa faci o pauza din orice activitate ai intreprinde si sa tragi un pui de somn.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS