ZeroN – mingea antigravitationala

MIT Lab a creat o minge de metal, care este capabila de actiuni extraordinare, in timp ce este in modul anti gravitatie. Da, ati ghicit: a invins gravitatia, poate levita si poate fi controlata si directionata de catre utilizator. Aceasta bila – sau minge – perfect rotunda, confectionata din metal stralucitor a fost numita ZeroN si are o mare insemnatate in lumea tehnologiei avansate. Mingea poate fi controlata prin calculator dar si fizic, cu mainile, mai exact poate permite comunicarea intre om si calculator printr-o interferenta fizica.

ZeroN - Mingea antigravitationala de la MIT deschide noi dimensiuni

Mingea anti gravitationala de la MIT deschide drumul catre o noua dimensiune a tehnologiei. Un camp magnetic puternic, controlat de calculator impreuna cu un sistem de urmarire optic si un proiector: acestea toate la un loc au ca rezultat deplasarea mingii.

Jinha Lee, omul din spatele proiectului, a precizat ca aceasta minge poate fi utilizata in diverse domenii, precum proiectarea sistemelor solare si transpunerea miscarii fizice in digitala. Informatia digitala ia forma fizica si gravitatia este invinsa.

“Acum folosim tastaturi si ecrane touch. Totul se afla pe un ecran. Vrem sa cream o punte intre fizic si digital” a mentionat Lee. Mingea de 31 milimetri in diametru este controlata de un electromagnet care se ajusteaza de cateva sute de ori pe secunda pentru a mentine bila in aer si pentru a ajuta-o astfel sa pluteasca. In lateral exista un sisem de urmarire a miscarii bazat pe infrarosu construit pe baza a doua camere Sony PS3 care detecteaza pozitia sferei, transmitand informatia catre controller. Astfel poti lua sfera in mana, deplasezi mana in directia in care vrei ca sfera sa ramana pozitionata si ii dai drumul iar magnetul ii va permite sa ramana in noua locatie. Sistemul poate de asemenea sa inregistreze miscari pe care apoi le repeta sau poti programa bila sa se deplaseze dupa o cale prestabilita.

ZeroN

Este un instrument puternic ce poate fi utilizat pentru a crea simulari ale particulelor atomice si multe altele, fiind astfel un intstrument exceptional pentru educatia in scoli. Imagineaza-ti o planeta orbitand in jurul soarelui. Doua motoare ii controleaza miscarea lateral, un electromagnet care respinge sau atrage mingea, camerele detecteaza si inregistreaza miscarea mingii iar mingea are libertate de miscare in acest spatiu, sfidand gravitatia.

Mai jos poti urmari un videoclip despre ZeroN:

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS