Masina viitorului

Laser Power Systems

O companie americana a dezvoltat o solutie pentru autovehicule ce va inlocui petrolul. Cei de la Laser Power Systems au creat un prototip de masina, masina viitorului, ce are pe post de combustibil un element radioactiv ce se gaseste din abundenta in natura si care ar valora 6 euro pentru a alimenta o viata intreaga un autovehiculul.

Un gram de thoriu ne-ar economisi 28.000 de litri de combustibil, spune Charles Stevens, directorul companiei Laser Power Systems.

Thoriul este un element chimic notat cu numarul 90 in tabelul periodic al elementelor chimice, acesta ar putea inlocui uraniul, element radioactiv folosit in centralele nucleare pentru a produce energie electrica, din care rezulta plutoniu folosit pentru fabricarea bombelor atomice.

Thoriul emite unde alpha ce nu sunt daunatoare sanatatii, acesta se regaseste pe multe dintre plajele lumii si nu este daunator mediului inconjurator la exploatare si nici dupa ce a fost folosit.

Daca industria automobilelor ar adopta ca acest combustibil sa fie utilizat, industria petroliera ar fi pe pragul falimentului.

 

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS