Lucruri pe care trebuie sa le stii despre proteza dentara

Proteza dentara

Multe persoane cunosc termenul de proteze dentare. Aceasta procedura este folosita in a inlocui dintii lipsa, tesutul moale sau dupa caz, toti dintii. Aceste procedee sunt, desigur, indeplinite prin metode artificiale. Aceasta ramura a medicinei dentare ajuta si la inlocuirea dintilor afectati de diversi factori cu coroane. Asta inseamna ca proteza dentara va inlocui partea vizibila a dintilor.

In aceasta ramura a medicinei dentare sunt doua tipuri de solutii pentru proteze dentare, la preturi accesibile, pe care vi le poate oferi aproape orice clinica dentara. Acestea au fost impartite in doua categorii, proteze dentare fixe si proteze dentare care se pot indeparta. Cele fixe includ coroane, legaturi intre dinti si cimentarea de cei sanatosi. Cele care nu sunt fixe includ dentitia partiala si/sau totala.

Aplicarea unei coroane este o solutie perfecta pentru dintii care au fost plombati de mai multe ori si / sau au avut tratamente pe canal si urmeaza a fi cimentate. Avantajele procedeelor ce includ coroane includ intarirea dintilor deja existenti, si aspectul placut. Coroana va fi construita pe o radacina care va lua rolul de suport al intregii operatiuni. Aceste coroane pot fi facute din aur sau alte metale sau chiar ceramica. Procedeul este posibil de efectuat in aproape orice clinica dentara, insa cand vine vorba de preturi, aici sunt putin mai mari, deoarece si operatiunea este foarte minutioasa, insa si garantia lucrarii este foarte mare.

In cazul in care se doreste doar acoperirea unui dinte ce lipseste intre altii doi sanatosi, se creaza un “pod” intre cei doi, in asa fel incat dintele artificial (fara radacina) va fi fixat cu ajutorul dintilor ce il sau ii inconjoara.

In cazul in care lipsesc mult prea multi sau toti dintii o dentitie totala este solutia. Acest procedeu inlocuieste toti dintii si, in natura este un procedeu ce poate fi indepartat. Un alt avantaj este ca toata dentitia este prinsa de mandibula, spre exemplu, cu doar cativa piloni implantati.

Aceasta ramura a medicinei dentare este, mai mult sau mai putin, arta. Ai nevoie sa iti intretii proteza dentara, si, desigur, iti va lua o vreme pana se te obisnuiesti cu ea. Ai grija sa iti vizitezi dentistul periodic pentru ca procedeul in care este fixata sa fie verificat. Cu o igiena dentara cum se cuvine, proteza dentara poate tine o viata intreaga. Daca nu ai inca un medic stomatolog, poti citi cateva sfaturi pentru alegerea medicului stomatolog.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS