Google vrea sa lanseze un smartwatch bazat pe Android

Dupa ce Apple a facut public proiectul iWatch, companiile Samsung si Google au intrat si ele pe piata smartwatch-urilor. Aceasta cursa a smartWatch-urilor este o tendinta clara pe piata de tehnologie, in curand vom vedea inovatii la care probabil nici nu ne gandim ca avem nevoie sau ca sunt posibile si probabil multi vor ajunge la concluzia ca chiar au nevoie de ele.

Google Smartwatch

Dupa ce aceste zvonuri legate de aparitia smartwatc-urilor Apple si Samsung, o noua sursa indica faptul ca Google va lansa noul smartwatch bazat pe sistemul de operare Android. Spre deosebire de proiectul Google Glass, dezvoltati in laboratorul in care cele mai nastrusnice idei prind viata, ceasul celor de la Google este dezvoltat de divizia Android a gigantului motor de cautare. Google are o licenta pentru un smartwatch cu ecran dublu controlat interactiv inca din 2011, iar faptul ca echipa Android lucreaza la acest proiect ne face sa credem ca ceasul Google Smartwatch va aparea inaintea ochelarilor Google Glass.

Motoactv
De asemenea este foarte interesant de mentionat ca Motorola, care acum face parte din Google, a dezvoltat deja un proiect similar Google Smartwatch acum cativa ani. Motoactv – asa este numit ceasul celor de la Motorola, vine cu 8/16GB memorie interna, un display touch de 1.6 inch, sincronizare cu smartphone-urile Android, acces la Android Market, GPS si radio FM. Ceasul ruleaza pe Android 2.3.4 Gingerbread care vine cu aplicatii ce monitorizeaza diverse activitati sportive si detine si un player audio.

Deocamdata in ceea ce priveste smartwatch-ul celor de la Google nu exista nici o data certa de lansare a produsului. Va tenteaza un astfel de gadget sau vi se pare inutil?

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS