Combaterea agresivitatii la copii

Agresivitatea copilor pleaca de cele mai multe ori din copilaria defectuoasa sau din pricina atmosferei din casa. Spre exemplu daca avem un copil terorizat de frica din cauza unui tata baut sau din cauza lipsurilor din familie sau certurilor din aceasta, atunci copilul poate ajunge mai tarziu sa aiba nevoie de consiliere psihologica. Nu negam ajutorul si cunostintele psihologilor dar mai bine avem grija de copiii nostri si ii ferim cat mai mult de probleme, iar daca nu putem face acest lucru in viata de zi cu zi, datorita faptului ca nu suntem cu ei peste tot, macar in casa sa aiba parte de siguranta, libertate si liniste. Pentru o dezvoltare corecta a copilului va recomandam sa il inscrieti la un sport, aikido sau box. Pentru box, poti gasi manusi de box la pret avantajos pe internet, cand vine vorba de manusi box copii, poti gasi manusi de box care sa nu fie la un pret foarte mare. Poti alege manusi box de pe sportaddict.ro, aici poti gasi manusi box copii sau manusi box adulti la un pret foarte bun.

Dialogul parinte copilCopiii devin agresivi de cele mai multe ori la gradinite din cauza problemelor de acasa sau din cauza rasfatului. Daca un copil este rasfatat peste masura sau daca are parte de tot ceea ce cere, fara a avea o disciplina, un program sau un regulament, acesta o ia razna, daca imi permiteti expresia, dar devine de necontrolat. Copilul trebuie sa se obisnuiasca inca de la cea mai frageda varsta cu disciplina, trebuie sa aiba un program bine stabilit de parinti si trebuie invatat ce inseamna respectul.

Agresivitatea trebuie oprita inca din prima faza, daca se poate spune asa, daca va documentati veti afla ca exista consiliere psihologica si este foarte indicat sa mergeti la astfel de sedinte cu cei mici, pentru a nu scapa situatia de sub control, in cazul in care nu stiti ce sa faceti. Bineinteles ca in ziua de azi programul parintilor este tot mai incarcat si din aceasta cauza tot mai multi parinti isi gasesc din ce in ce mai putin timp pentru a-l petrece cu familia sau cu copilul dar, pentru cei dragi, trebuie sa gasiti timpul si energia necesara. Aveti nevoie in primul rand de sinceritate, comunicare si timp petrecut impreuna, in acest fel agresivitatea copilului dumneavoastra nici nu va mai exista. O educatie buna pleaca din familie si nu trebuie scapata de sub control.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS