Ce indulcitori sa consumam in loc de zahar?

Cu totii dorim sa traim cat mai sanatos, si prin acest lucru sa mancam cat mai sanatos posibil. Exista o multime de articole care ne spun sa ne ferim de zahar, insa multe dintre aceste articole nu comunica ce sa consumam in loc de zahar. Una dintre cele mai bune alternative o reprezinta xylitol indulcitor sau zahar de mesteacan. Poti achizitiona xylitol indulcitor de la Planteea.

zahar de mesteacan

In loc de zahar se poate consuma miere cruda, stevia, curmale sau zahar de nuca de cocos. Poti vedea detalii despre aceste recomandari, pentru a sti exact de ce este util pentru organism.

Cand vine vorba de xylitol pret, multa lume se asteapta sa fie exagerat de scump, totusi un inlocuitor al zaharului precum acest zahar de mesteacan este mult mai sanatos si tocmai din acest motiv asteptarile pentru xylitol pret nu sunt mari. Intr-adevar pretul pentru 1 Kg de xylitol indulcitor este de aproximativ 100 lei pentru un kilogram, insa pretul platit cumpara sanatate. Exista si oferte de pret pentru xylitol indulcitor, cum ar fi 40 lei per kilogram, insa aceste oferte daca apar, dispar foarte repede.

Xylitolul este un indulcitor natural, recomandat de medici chiar si in curele de slabire, in primul rand datorita numarului mic de calorii si indicelui glicemic foarte redus. Multe persoane considera ca xylitol indulcitor este artificial, in sa ai sa ramai surprins: acesta este un indulcitor pe care il poti gasi in natura, in mai multe fructe si chiar legume.

Xilitolul este un indulcitor natural iar pentru obtinerea lui este necesar un proces tehnologic destul de complex, tocmai din acest motiv pretul este mult mai mare per kilogram decat in cazul zaharului. Xylitolul poate fi gasit in fructe, legume, ciuperci, cereale, sau chiar si in scoarta unor copaci.

Este foarte important de stiut si de retinut faptul ca, pentru prima data consumat, xylitolul poate avea un efect laxativ la inceput, adaptarea completa a organismului la aceasta substanta realizandu-se in decursul a cateva saptamani, in functie de metabolismul fiecaruia.

Exista multe produse pe baza de xylitol, cum ar fi spray nazal, spray de gura, guma de mestecat sau  bomboane. Exista si alti indulcitori precum stevia, care uneori schimba gustul mancarii atunci cand este folosita ca indulcitor.

 

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS