Bateria descarcata: o problema a trecutului?

Smartphone-urile ne-au revolutionat viata si ne-au acaparat cu totul in vraja lor. Oriunde intorci capul, vezi oameni butonand de zor aceste dispozitive multifunctionale. Indiferent ca navigam site-urile de socializare, sau citim ultimele stiri de pe internet; cautam informatii folositoare ori doar comunicam cu prietenii, petrecem foarte mult timp din zi cu telefonul in mana.
Bateria descarcata: o problema a trecutului?
Intre toate aceste functionalitati ale lor, apare fara sfiala si o mare problema: durata de viata a bateriei. O problema pe care producatorii de telefoane inteligente nu au reusit sa o rezolve, cel putin nimic ce ar merita mentionat. Spre deosebire de predecesoare lor, a caror baterie dura si pana la 5-7 zile, durata medie de viata a bateriei unui smartphone este de aproximativ o zi, depinzand cat il exploatam. Daca ai uitat seara sa il pui la incarcat, urmatoarea zi vei avea o mare bataie de cap cauzata de acesta.

Gasim in playstore felurite aplicatii care iti prelungesc durata de viata a bateriei, iti economisesc energia etc. Dar cum?Simplu! Iti inchid aplicatiile deschise, iti taie conexiunea la internet, iti reduc din luminozitate;cum spune zicala romaneasca: iti da cu o mana si iti ia cu doua.

Ei bine doua companii partenere, SunPartner Technologies si 3M, au dezvoltat o tehnologie ce ar face din problema duratei de viata a bateriei o problema a trecutului. Solutia lor: incarcarea solara a dispozitivelor. Tehnologia lor se numeste Wysips® technology, iar subramura acesteia dedicata dispozitivelor mobile este Wysips® Crystal.
wysips incarcare solara

Aceasta consta intr-un ecran subtire din cristal, montat deasupra sau sub touchscreen-ul telefonului. Companiile ne garanteaza ca acesta nu optureaza deloc vizibilitatea, ba din contra, imbunatateste anumite unghiuri de vizualizare.Cu acest ecran telefonul dumneavoastra devine un mini-panou solar, ce capteaza orice sursa de lumina( naturala sau artificiala) si o depoziteaza ca energie in bateria telefonului.

Contributie este de aproximativ 15% din capacitatea bateriei (chiar mai mult daca are parte de soare puternic si raze directe).

Si daca ati crezut ca ati aflat tot ce se putea, va inselati. Si inca mult! Acest duo, SunPartner/3M, ne mai informeaza ca acest ecran este capabil de a transmite datele prin Li-Fi( Light Fidelity ).

Aceasta presupune schimbul de date prin intermediul fasciculelor de lumina, ce sunt captate de celulele solare, transformate din lumina in energie, ca mai apoi sa fie decodificata in informatie.

Schimbul de date prin acest sistem este mult mai rapid si mai sigur decat cele ce utilizeaza unde radio (Wi-fi sau Bluetooth)

Probabil va intrebati deja care sunt costurile, acestea sunt de aproximativ 2 – 3$ pe ecran. Un cost redus pentru facilitatile oferite de acesta.

Traim in secolul luminii, iar acest lucru ne indeamna sa avem un ritm rapid. Asteptam cu nerabdare telefoanele cu aceasta tehnologie incorporata, urmand sa le vedem pe piata in 2015.

Share This Post

Recent Articles

.
© 2019 FPT.RO. All rights reserved. · Entries RSS · Comments RSS